Acest site folosește «Cookies» Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.

Introducere Printare

Un slujitor al lui Allah Preaînaltul nu se va mişca în faţa Creatorului său în Ziua Învierii până ce va fi întrebat despre patru lucruri: despre viaţa lui şi cum a trăit-o, despre tinereţea lui şi cum a petrecut-o, despre proprietatea lui, cum a obţinut-o şi cum a cheltuit-o, şi despre ştiinţa lui, şi cum a utilizat-o.

relatat de At-Tirmithi


Deci, când va veni Ceasul, fiecare va fi întrebat despre viaţa sa în general şi despre tinereţea lui în particular. Aşadar, tinereţea, deşi este o parte a vieţii, are o valoare specială, pentru că este perioada vitalităţii, a deciziilor şi este etapa vigorii între două perioade de slăbiciune, cea a copilăriei şi cea a bătrâneţii.


Allah subhanahu wa ta'ala, spune:


Allah este Cel care vă creează pe voi în slăbiciune, apoi după slăbiciune vă dă putere, iar după putere dă slăbiciune şi cărunteţe, căci Allah creează ceea ce voieşte şi El este Atoateştiutor şi Atotputernic [Al-'Alim, Al-Qadir].

Surat Ar-Rum 30:54


Omul învăţat îl înţelege pe cel ignorant, pentru că a fost el însuşi cândva ignorant. Omul ignorant nu îl înţelege pe cel învăţat, pentru că el nu a fost niciodată învăţat.

Ali radi Allahu anhu


Timpul este irecuperabil şi acest lucru se observă prin simplul fapt că timpul nu poate fi nicicum compensat. Acest lucru a fost exprimat clar în cuvintele lui Hasan Al-Basri, care a spus că la începutul fiecărei zile un vestitor cheamă:

O, fiu al lui Adam, eu sunt o creaţie nouă şi sunt un martor al faptelor tale. Asigură-ţi deci o provizie de la mine, pentru că odată ce am trecut, nu mă mai întorc niciodată până în Ziua Învierii.


Timpul nu este numai aur, cum spune proverbul, pentru că el este mult mai valoros decât aurul, perlele, diamantele şi toate celelalte metale sau pietre preţioase la un loc.


Al-Hasan Al-Basri a spus cu privire la timp că:

El este viaţa. Viaţa omului nu este altceva decât timpul pe care omul îl petrece din clipa naşterii până în clipa morţii.


El afirmă de asemeni că:

Omul nu este altceva decât un număr de zile, iar atunci când trece o zi, aceasta ia cu ea o parte din el.


Va veni timpul când cei care sunt neglijenţi cu privire la valoarea timpului vor realiza cât de preţios şi de valoros este acesta. Din păcate, va fi prea târziu pentru a se mai putea face ceva în această privinţă.


De aceea, dragii noştri lectori, atunci când vă veţi întreba de ce această pagină începe aşa, veţi înţelege că este ceea ce urmăreşte redacţia Revistei Annisaa.


Încercăm să vă conştientizăm asupra faptului că timpul în care ne citiţi este, inshaAllah, pentru câştigarea cunoştinţelor despre Islam, deci în favoarea voastră.

Gabriela Guettat avatar

Redactor Șef Gabriela Guettat

  • Vizualizări 3329
  • Data publicării 22.05.2011
  • Iubitori 83
  • Timpul de citire 2 - 3 minute