© Revista Annisaa Romania

R 30 Bucătăria Nr. 30 Sucuri

În numele lui Allah Cel Milostiv, Îndurător


Băutură răcoritoare din mure


Ingrediente:

  • zahăr pudră

  • 2 căni de mure

  • cuburi de gheață

  • frunze de lămâiță


Mod de preparare:

1.Într-un bol adânc, se zdrobesc murele cu ajutorul ‎unui blender, apoi se scot ‎semințele, iar pulpa se ține la rece. ‎‎

2.Într-un vas înalt, se amestecă pulpa și sucul cu ‎zahărul pudră și frunzele zdrobite ‎de lămâiță.

3.Se toarnă în pahare cu cuburi de gheață și se ‎amestecă.

4.Se mai dă la rece 1 oră, înainte de servire. ‎‎



Băutură răcoritoare din pepene roșu, căpșuni și ‎banane


Ingrediente:

  • 500 g pulpă de pepene roșu

  • 20 de căpșuni (aproximativ 300 g)

  • 1 banană coaptă

  • 1 lingură zahăr

  • 1 esență de vanilie


Mod de preparare:

1.Se curăță pulpa pepenelui de sâmburi și se taie ‎cuburi. Se pune în blender. ‎‎

2.Se adaugă căpșunile curățate de codițe, banana în ‎bucăți, zahărul și esența. ‎‎

3.Se adaugă ½ cană de apă foarte rece și se mixează ‎bine.

4.Se servește cu gheață, în pahare ornate cu zahăr ‎‎(treceți gura paharelor prin ‎zeamă de lămâie și apoi prin zahăr). ‎‎



Băutură tonică


Ingrediente:

  • 2 căni de fructe de pădure congelate

  • 1 cană de suc la alegere (de vișine, de rodie etc.)

  • 1 cană de apă minerală

Se mixează un minut și se bea imediat.




Cocktail de mango


Ingrediente:

  • 1 mango bine copt

  • 200 ml lapte

  • 200 ml smântână

  • 40 g zahăr

  • 40 ml sirop de afine

  • cuburi de gheață


Mod de preparare:

1. Mango se curăță de coajă, se taie în bucăți și se ‎mixează în blender, împreună cu ‎laptele.

2.Se adaugă zahărul, siropul de afine și smântâna și ‎se amestecă împreună. ‎‎

3.Compoziția se dă prin strecurătoare, pentru a se ‎elimina pulpa.

4.Se servesc cu cuburi de gheață.



Lapte cu banane


Obligatorii sunt doar primele 3 ingrediente din rețetă ‎‎(banana, laptele și zahărul), restul sunt ‎opționale, după bunul plac și ‎gust.

Ingrediente pentru o porție:

  • 1 banană mare, coaptă

  • 200 ml lapte rece

  • 1 plic zahăr vanilat

  • 1 priză de scorțișoară

  • 1 priză de nucșoară

  • 1 vârf de cuțit cu cardamom

  • 10 alune de pădure, măcinate (migdale, nuci, fistic etc., opțional) ‎‎

  • puțină cacao, pentru decor


Mod de preparare:

1.Punem în blender banana felii, aromele, alunele și ‎jumătate din lapte. Mixăm bine. ‎‎

2.Adăugăm și restul de lapte și mai mixăm până ‎devine spumos.

3.Pudrăm interiorul unui pahar cu puțină cacao (sau ‎pudră de ciocolată) și turnăm, ‎apoi, laptele cu banane, în el. ‎‎

4.Servim imediat.



Limonadă de ananas


Ingrediente:

  • 1 cutie de ananas

  • 2 bucăți de lămâie

  • 1 portocală

  • 1 pahar de apă minerală


Mod de preparare:

1.Ananasul, cu tot cu zeama de la compot, se ‎pasează într-un blender. ‎‎

2.Se adaugă zeama de la cele 2 lămâi, sucul de ‎portocală, apa minerală și, eventual, ‎câteva cuburi de gheață. ‎‎




Milkshake cu căpșuni și banane


Ingrediente:

  • 1 banană

  • 5-6 căpșuni

  • 170 g iaurt

  • 1/4 ceașcă lapte

  • ½ lingură de miere

  • 1 linguriță esență de vanilie

  • scorțișoară

  • cuburi gheață


Mod de preparare:

1.Într-un blender se pun cuburile de gheață, iaurtul, ‎mierea, esența de vanilie și ‎scorțișoara.

2.Fructele se taie în bucăți și se pun în blender. ‎‎

3.Se adaugă și laptele și se mixează bine. ‎‎

4.Se servește în pahare transparente, ornate cu ‎căpșuni.



Răcoritoare grecească


Ingrediente:

  • 1 pahar de iaurt de băut

  • 2 castraveți mici

  • câteva fire de busuioc proaspăt

  • puțină sare, după gust


Mod de preparare:

Se mixează împreună cu granule de gheață.

O puteți considera băutură răcoritoare sau felul 1, în loc ‎de supă. În acest ultim caz, o ‎puteți servi cu crutoane din pâine ‎integrală. Prezintă dezavantajul că veți dori două porții.



Sirop pentru limonadă


Este vorba despre un sirop pentru limonadă, extrem de ‎simplu de făcut și foarte practic. De ‎ce practic? Pentru că, după ce ‎facem siropul, îl băgăm la congelator, unde poate sta și 2 luni, fără ‎să ‎înghețe!

Așadar, de câte ori veți simți nevoia să vă răcoriți, nu vă ‎rămâne decât să dizolvați 2 linguri ‎de sirop într-un pahar cu apă plată ‎sau minerală și să o serviți.

Ingrediente:

  • 500 g suc de lămâie, sau 250 g suc de lămâie și 250 g suc de ‎portocale

  • 500 g zahăr

  • 6 cm ghimbir

  • 4-5 crenguțe de mentă

  • coaja de la 2 lămâi și 2 portocale (dacă sunt biologice)


Mod de preparare:

1.Amestecăm sucul proaspăt de lămâie și portocala ‎cu zahărul, ghimbirul ras și ‎coaja de portocală și lămâie.

2.Le punem într-o crăticioară, pe foc foarte mic, iar ‎în momentul în care siropul ‎începe să fiarbă, îl mai lăsăm încă 5 ‎minute pe foc, după care îl dăm la o parte, adăugăm menta, ‎îl ‎acoperim cu un capac și îl lăsăm să se răcească.

3.După ce s-a răcit, îl strecurăm într-o casoletă de ‎plastic, pe care o băgăm în ‎congelator. Siropul nu se va congela, ci va ‎deveni cremos.

4.Când doriți să serviți o limonadă proaspătă, ‎dizolvați 2 linguri de sirop în apă ‎minerală sau plată, adăugați câteva ‎cuburi de gheață și serviți.

5.Îl puteți face numai din suc de lămâie sau de ‎portocală, iar dacă nu aveți ghimbir ‎la dispoziție, îl puteți exclude. ‎‎



Suc de soc

În afară de gustul delicios, este recomandat și în ‎tratamentele naturiste, fiind benefic pentru ‎afecțiuni renale, gripă, ‎constipație, răceală, obezitate.

Ingrediente:

  • 5-6 flori de soc (depinde cât sunt de mari)

  • 4 lămâi potrivite

  • 1 kg zahăr

  • 10 l apă

  • 1 cubuleț drojdie de bere


Mod de preparare:

1.Se pun toate ingredientele într-un borcan mare, ‎se amestecă și se strânge bine ‎capacul.

2.Se lasă timp de aproximativ șapte zile (în funcție ‎de temperatura de afară), din ‎când în când se mai deschide capacul și ‎se amestecă conținutul.

3.Când este gata, se strecoară și se păstrează în ‎frigider, la rece.



Suc proaspăt de ghimbir


Ingrediente:

  • 1 l apă plată

  • 1 lingură de ghimbir proaspăt (ras pe răzătoarea mică)

  • 3 linguri miere de albine

  • 1 măr

  • 1 portocală

  • 1 mandarină

  • 1 lămâie


Mod de preparare:

1.Spălăm mărul, îndepărtăm căsuța cu sâmburi și ‎așa cu coajă, îl tăiem cuburi. ‎‎

2.Citricele le curățăm de coajă și le feliem. ‎‎

3.Punem într-un blender fructele, mierea, ghimbirul ‎și apa.

4.Mixăm bine amestecul, aproximativ 2-3minute, ‎după care îl trecem printr-o sită și ‎obținem un suc extrem de ‎parfumat, puternic picant și cu efecte terapeutice ‎extraordinare. ‎‎



Redactor
Oana Mariam